Саме поняття “модерн”, як окремий стиль в архітектурі, мистецтві та оформленні інтер’єрів (включаючи дизайн меблів), з’явилося в кінці 19-го і першої чверті бурхливого 20-го століття. З самого початку цей стиль з успіхом об’єднував в собі все саме незвичайне і авангардне, що з’являлося в будь-яких напрямках мистецтва. Однак, головне, що його відрізняло в усі часи, це відхід від традиційних прямих ліній і любов до найсучасніших матеріалів. Можливо тому, незважаючи на свій досить поважний вік, модерн і в наш час повсюдно використовується при виготовленні меблів.

Меблева промисловість пропонує великий асортимент «модернових» кухонь, так як матеріали, що використовуються у виробництві (ДСП, МДФ, постформінг) порівняно не дорогі і прості в обробці. Саме, завдяки цьому вдається створювати кухні, які мало відрізняються від кухонь зарубіжних виробників.

Слід зазначити, що кухня, обладнана меблями з фасадами з сучасних оздоблювальних матеріалів, виглядає особливо стильно і сучасно. Крім того, ці матеріали практично не вицвітають під впливом ультрафіолету, не коробляться при значних перепадах вологості, а також прекрасно миються і чистяться навіть при значних забрудненнях.

Серед широкого асортименту кухонь в стилі «модерн» помітно виділяються кухні з рамковим фасадом з МДФ. Кухонні меблі з постформінгу коштують трохи дорожче. А найяскравіші і красиві кухні створюються з фарбованого МДФ на замовлення. Ціна таких кухонь наближається до цін на кухні з дерев’яними фасадами.